Jump to content

Wilson, a kis szerencsés

2017. 08. 17. 07:00

A legkeményebb ember szívét is megtépázza egy bajba jutott állat látványa. Ha pedig fiatal állatról van szó, még inkább igyekszünk, hogy megoldást találjunk bajára.

Mint ahogy azt azok a fiatalok tették, akik a cica nyávogását meghallották. Nem tudtak a segítségkérő hang mellett csak úgy elmenni. A vékonyka hang a csőből érkezett. Hamar rájöttek, hogy nem fogják tudni az állatot maguktól kimenteni, ezért a Pilis-Buda Kutyamentők Közhasznú Egyesület segítéségét kérték. Ők a feladatot kénytelenek voltak a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársaira bízni, akiknek így is feladata a leckét a kismacska.

Speciális csőkamerával azonosították be a Wilson névre elkeresztelt cica tartózkodási helyét. Hiába találták meg, egy ideig azon kellet törniük a fejüket, hogyan szedjék onnan ki az ijedt cicát. Taktikával, ügyességgel, hurokkal és a kamera használatával közösen és sok-sok türelemmel sikerült végül kimenekíteni a cicát. A csőrendszer kanyargós volt, derékszögű kanyarral és függőlegessel tarkítva, de nem adták fel.

A hihetetlen kaland és mentés után Wilson cica sorsa is megoldódott, hiszen megtalálói az állatorvosi ellátás után magukhoz vették.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)