Jump to content

A megváltozott szokások akár bajt is jelezhetnek

2017. 10. 12. 20:00

A cicák csendben szenvedő állatok. Ha valami bajuk van, nem állnak elénk és nyávognak keservesen. Vannak jelek, amelyek bajt jelezhetnek, de nem mindent tudjuk azonnal felismerni.

Hiába van kilenc életük, nem mindent úsznak meg cicáink sérülések nélkül, és a betegségek sem kerülik el őket. Nem tudják szavakba önteni azt, hogy mit éreznek, hol fáj, de néhány jel figyelmeztethető lehet.

Ha azt veszed észre, hogy cicád viselkedése hirtelen és indokolatlanul megváltozott, mindenképp érdemes utána járni, hogy mi van a háttérben. Számos gazdi beszámolt arról, hogy macskája étvégyéra figyelt fel elsőként. Hiába kínálta finom falatokkal, a cica nem akart enni. Emellett megváltozhat a vizeletürítése is, valamint az addig nyugodt cica elbújik. Előfordulhat, hogy a cica szorong.

Pedig a mai cicák, főleg amelyek csak lakásban élnek, minden feltétel biztosított számukra. A fő feladatuk az alvás, pihenés, míg a kinti cicák sokkal aktívabbak. Akár ez is okozhatja a szeparációs szorongást. De kiválthatja ezt egy költözés, vagy a lakás átalakítása, esetleg egy új kedvenc, családtag vagy akár vendég érkezése is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)