Jump to content

Szeretetből elkövetett állatkínzás

2018. 08. 22. 07:00

A legtöbben imádjuk Garfield macska történeteit, de senki sem szeretne odahaza is a kövérségtől már szinte guruló macskát.

Az emberek számára egészségtelen az elhízás, de ez éppen úgy igaz a házi kedvenceinkre is. A mozgásszegény életmód és az ahhoz képest túl sok bevitt kalória zsírpárnaként rakódik le testünkön. Ez éppen így van az állatokkal is. Háziállataink családtagként élnek velünk, így az is egyértelmű, hogy a legjobbat akarjuk számukra is biztosítani. Könnyen hozzájutnak az ételhez, minden mozgás nélkül, a plusz kilók lerakódhatnak, és ez megrövidítheti kedvenceink életét is. A túlsúly betegségeket eredményezhet, de a komfortérzetük, életminőségük, élénkségük is megváltozhat.

Kedvenceink számára ugyanúgy biztosítani szükséges a tápláló és egészséges ételt, de emellett a kellő testmozgásra is oda kell figyelni.

Az azonban tény, hogy nagyon nehéz ellenállni egy hozzánk dörgölőző, szinte udvarló cicának. A nagy szemekkel ránk bámuló, kérlelős nyávogást nem lehet csak úgy megúszni, ezért inkább ellátjuk őket finom falatokkal. Így válnak nemcsak túlsúlyossá, de elkényeztetetté macskáink. A szeretet kifejezése ne ételben fejeződjön ki, máskülönben ez esetben beszélhetünk másról, mint tudatos állatkínzásról. Hiába csak a macska kegyeit keressük, valójában beteggé tesszük. Óvatosan kell bánni az etetésekkel.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)