Jump to content

Iszony vagy jó viszony?

2018. 12. 21. 19:00

A kutya és macska párost sokan csakis civakodó, egymást nem tűrő felekként tudják elképzelni, de ezt sok gazdi tudná cáfolni.

Akik azt hiszik, hogy kutya és macska csakis egymástól elzárva képes élni, és minden kutya idegrendszere a macskákra van kiélezve, az téved. Habár a mesék, filmek is ezt táplálják belénk, de sok gazdi tapasztalhatta már azt, hogy ez a két állatfaj igazi barátként élhet egy háztartásban. Aki úgy gondolja, hogy a macska is csak azért megy a szomszédba, hogy a kutyát hergelje, az sem biztos, hogy jól gondolja.

Tényleg nem mindegyik kutya és macska bírja elviselni egymás társaságát. Az állatok viselkedését tanulmányozó szakemberek néhány kutyát és macskát is tartó családtól érdeklődtek kedvenceik viselkedéséről. Szinte mindenki arról beszélt, hogy konfliktusmentesen, baráti viszonyban él együtt az a két állatfaj, amelyet egymás ellenségeinek gondolunk.

Az elmondottak szerint, ha van is valamilyen konfliktus, akkor a macskák azok, akik hamarabb viselkednek fenyegetően, mint a kutyák. Egy-két jól irányzott pofon a cicáktól tehát inkább előfordul.

A jó kutya-macska viszony alapját jelentheti az, ha mindkét állat fiatalon kerül egymás mellé. Az előzőleg szabadon élt, az udvarra is kijáró cicák nehezebben viselik el a kutyák szorosabb társaságát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)