Jump to content

Mi kell a macskának? Persze, hogy egér

2018. 12. 22. 19:00

Cicásként sokan tapasztalhatták már meg azt, hogy milyen az, ha a cica unatkozik. Valamit biztos keres, amivel elszórakoztatja magát.

A cicáik ugyan a nap nagy részében alszanak, de amikor ébren vannak, elég aktívak. Akkor is, ha mi nem vagyunk velük. Ha pedig nem gondoskodunk kellő ingerforrásról, akkor megtalálják annak módját, hogy legyen unalmas.

Sokan élnek tömblakásokban, de ez nem rendíti el a cicatartókat, így a csak lakásban élő cica nem is olyan ritka. Ők azok, akinek nincs lehetőségük az udvarra kijárni, így bent kell arról gondoskodni, hogy kellő mennyiséget mozogjanak. Szerencsére számos játék áll a cicák rendelkezésére, amelyek gondolkodásra, mozgásra csábítják. Több automata, a macska közelségét érzékelő játék van, amely kedvet csinálhat a mozgáshoz.

Ilyen a robotegér is. Mi motiválhatná jobban a cicákat, mint egy egér? Talán egy robotegér. Sőt a Mousr nevű játékot a gazdi vezérelheti telefonjáról, a megfelelő Androidos vagy iOS applikáción keresztül. Nem kell az állat közelében sem lenni ahhoz, hogy az emberek foglalkozzon kicsit kedvencével, azt távolról is megteheti, de választható az automata üzemmód is.

Kiváló ajándék lehet egy tömbházban élő cica számára egy kerekeken guruló egér, amelyik megmozgathatja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)