Jump to content

Elcicásodunk, elemberiesednek?

2018. 12. 27. 08:00

Kutya és gazdája között olyan egyezéseket lehet felfedezni, amely azt feltételezi, hogy a gazdi tudatosan a saját képére vásárolja meg a hozzá legillőbb állatot. A legtöbbször ez a véletlen műve.

Sok kutyás gazdi eleve tudja, hogy milyen kutyát keres: kis vagy nagyobb termetűt, hosszú vagy rövidszőrűt, aktívat, vagy kevésbé aktívat. Még lehetne sorolni a jellemzőket, és sokan az alapján döntenek egy kutya mellett, hogy hagyják, a kutya válassza ki őket. Mondhatni a sorsra bízzák magukat.

Nemcsak a kutyák és gazdáik között fedezhető fel hasonlóság, hanem a macskák és gazdáik között is. Nem véletlenül van ez így, hiszen az emberek általában kutya és/vagy macska mellett köteleződnek el.

A cicaimádók szeretik kedvenceiket a személyiségük, a puha szőrük miatt. Állandó hízelgésük, dörgölőzésük, dorombolásuk levesz a lábunkról, de köztük vannak olyanok is, akik annak ellenére, hogy emberek közé születtek, mégsem olyan megalkuvók.

Tudósok tettek arra kísérletet, hogy kiderítsék a macskák és emberek kapcsolatának szorosságát. A cicák gazdijainak egy teszt formájában kellett jellemezniük saját kedvencüket, majd saját magukról is ugyanezt meg kellett tenni. A kísérlet eredménye az lett, hogy a cica és a gazdája közötti személyiségbeli hasonlóság nagyon egyforma. Ez azt jelenti, hogy az emberek olyan macskát választanak maguknak, amilyen személyiséggel ők is rendelkeznek. Az örökmozgó emberek cicája is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, míg az idegesebb személyek macskái is feszültebbek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)