Jump to content

Póráz, hám a macskán

2019. 01. 14. 19:00

A kutyák és a macskák viselkedése és jelleme az, ami miatt egyesek inkább a macskatartás, mások pedig abszolút a kutyatartás mellett köteleződnek el.

Mindegy, hogy melyik állatfajjal érezzük jól magunkat, bizony nagyon jó érzés magunk mellett tudni cicákat és kutyusokat egyaránt. Kétségtelen azonban, hogy másképp viselkedünk kutyával, mint macskával. Teljesen logikus, hiszen két különböző fajról van szó, ráadásul máshogy is nyilvánulnak meg.

Ez így van jól, de egy szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy egyes cicák esetében pontosan úgy kellene a gazdinak viselkedni, mintha kutya lenne.

A lakásban élő kutyákat ugyanis naponta többször levisszük sétálni. Nos, ez az, amiben pontosan így kéne a csak lakásban élő macskákkal is bánni. Vagyis szükséges lenne naponta sétára vinni őket, hogy több külső inger érje őket. Ezzel mozgásra késztetnék a cicákat, ráadásul a mozgás, az új ingerek sokkal boldogabbá tehetnék a bent élő macskákat is.

Kétségtelen, hogy elég idegen látványt mutatna, ha a cicás gazdik is sétára indulnának cicájukkal, és ehhez ugyanúgy hámra, pórázra lenne szükség. Ha nem is naponta, de néhány alkalommalmégis jót tenne a benti cicának egy kellemes séta.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)