Jump to content

Macskák a téren

2019. 02. 24. 08:00

Szerte a világban számos menhely az a feladatot vállalta magára, hogy a gazdátlan, éhező, szerencsétlen sorú kutyákon és macskákon segítsen.

Nincs ez másként Rómában sem. Az egyik éten, a Largo di Torre Argentinán ókori romok között lehet barangolni és bele lehet sétálni a történelembe. Az ókori római templomok romjai között azonban nemcsak az időben lehet kalandozni, hanem a cicákkal is ismerkedni lehet.

A romokat nemcsak az emberek fedezték fel, hanem a macskák is. Az emberek ugyan szakértő módon megkezdték a leletek feltárását, de a cicák sem tágítottak a térről. Ezzel párhuzamosan néhány helybeli etetni kezdte a gazdátlan macskákat, akiknek így eszük ágában sem volt onnan tágítani.

Még inkább marasztalták a macskákat, amikor a romok környékén található egyik raktárban egy menhelyet alakítottak ki a cicák számára a múlt század derekán. Azóta is működik a menhely és a macskákat ugyanúgy gondozzák az állatvédők. A felelős gazdikat keresik védenceik számára, de a menhely is úgy engedi ki kezéből a cicákat, hogy azok oltva és ivartalanítva vannak, így a további kóbor állatok megjelenését igyekeznek kordában tartani, valamint a fertőző betegségeket igyekeznek elkerülni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)