Jump to content

Vadmacska kölyök nyávogott a bozótban

2021. 10. 30. 19:00

Kétségbeesett és segélykérő macskanyávogást követve találtak rá egy vadmacska kölyökre.

A Börzsöny területén, egy erőd részen találtak rá az egyedül kóborló kölyökre. Ez vadmacskák esetében nagyon ritka, mert születésük után hónapokig anyjuk mellett maradnak, tőlük lesnek el mindent, ami a túléléshez szükséges.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai fogták be az apróságot, aki alig 3 hetes lehetett és már elég rossz állapotban találtak rá. A Budakeszi Vadaspark fogadta be a kis apróságot, akiről kiderült, hogy kandúr. A park fajmegőrzési program résztvevője, így nemcsak a megfelelő ellátást, gondoskodást kapja meg, hanem ismerik a vadmacskákra jellemző viselkedést is.

A megfelelő gondoskodásban részesülő vadmacska kölyök felerősödött és szépen gyarapszik. Genetikai vizsgálat alapján azt is igyekeztek megállapítani, hogy az egyed mennyire keveredett házimacskával. A külső jegyek ugyanis becsapós lehet, de a kis vadmacska esetében kiderült, hogy tisztavérű (azaz házimacskával nincs kapcsolatban) példányról van szó.

A lehető legkevesebb emberi kontaktust igyekeznek az állattal létesíteni, hogy később szabadon engedhetővé váljon. Sorsáról majd később döntenek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)