Jump to content

Macskabiztos karácsonyfa

2022. 12. 14. 19:00

A karácsonyfa díszítése kicsit még várat magára, de macskatulajdonsoként már érdemes gondolkodni a macskabiztos fenyőállításon.

A legkevesebb gond akkor van, ha a cicánk csakis kint lakik. Egy bejáró vagy eleve lakásban élő macska azonban velünk egy háztartásban és így a karácsonyfában ő is gyönyörködhet, ám számára inkább játszótér.

Természetesen nem kell lemondani az élő fenyőről, ám a nagyszőrű állatok bundájába, talpába könnyen beleakadhat a tűlevél, ezért naponta takarítani szükséges a fenyő környékén. Egyes cicák még a lehullott levelet meg is ehetik, amely hasfájást eredményezhet.

A karácsonyfát az otthonunkba, jól látható helyen tartjuk. Érdemes azt valamilyen állványra, talapzatra tenni. A legbiztonságosabb, ha a fenyőt a plafonhoz (vagy valami máshoz) rögzítjük, azaz felülről biztonságos tartást kap és így nem tud elborulni.

A karácsonyfa a díszek miatt válik igazán érdekessé a macskák számára. Készülni kell arra, hogy ki fogja ezeket szúrni, ám ha elég magasra pakoljuk a fán, talán a kísértés is kisebb. A fényfüzért is érdemes úgy körbe tekerni a fán, hogy az állat ne érje el.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)