Jump to content

Harcias fácánkakas

2014. 10. 17. 09:05

Hazánkban is gyakori látvány az utak szélén (esetleg az utakon) peckesen sétáló fácánkakas. Amikor párzási időszak van, fokozottabban védik a területüket. Közép-Anglia egyik példánya is ezt tette.

Staffordshire megye egyik falujában egy feldühödött fácánkakas riogat azzal, hogy rátámad a gyanútlan emberekre. Woottonban George néven emlegetik azt a madarat, amelyik úgy rátámadt már a postásra, hogy a férfi azóta csak bottal a kezében indul dolgozni.

Többen felfigyeltek a madárra, ugyanis minden nap feltűnt a környéken, és megkergette az arra járókat. Akit pedig utol is ért, könyörtelenül megbökött a csőrével.

Amikor elérkezik a párzási időszak, a fácánkakasok szerepükhöz méltóan ingerültebbek lesznek, jóval érzékenyebbek a területükre. A woottoni fácánkakasnak valószínűleg a környéken voltak a tojói, amiatt volt az agresszív magatartás. Amíg le nem zajlott a nász időszaka, addig ezt a magatartást tanúsította George.
A falu lakosai azonban nem bírtak addig várni. Rumba áztatott mazsolával kínálta a madarat, hogy az elkábult állatot át tudják másik helyre szállítani.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: boon.hu)