Jump to content

Mike a fejetlen

2014. 11. 28. 16:00

Igen, ez egy megtörtént eset és nem fikció. Mike a fej nélküli kakast a fazékba szánta gazdája, le is vágta a fejét, de ami eztán következett senki nem számított.

1945-ben egy coloradói farmer úgy döntött, hogy több szárnyasát levágja, hogy húsukból finomságokat tudjanak készíteni. A férfi sorra lefejezte az állatokat. Köztudott, hogy a tyúkok levágásuk után még percekig vergődnek, mire végleg kilehelik a lelküket. Az egyik szokatlanul sokáig kínlódott, de nem is nagyon foglalkozott ezzel a gazda, bement a házba, míg a haláltusa véget ér.

Arra számított, hogy mire vissza megy, az állat már elpusztul, ám meglepetésére a kakas lábon volt és járkált, mintha mi sem történt volna. Nem akart hinni a szemének. Arra gondolt, hogy ez valami csoda, de úgyis nemsoká véget ér ez és az állat elpusztul. Nem így lett. Még másnap is élt a kakas, és aztán is, sőt lefejezése után még 18 hónapot élt a fej nélküli kakas, Mike.

Híre ment a városban, majd az egész államban és a világban is, hogy milyen csoda történt. Mivel nem volt feje a kakasnak, ezért speciálisan, szemcseppentővel etetette gazdája.

Az állat olyan híres lett, hogy gazdája ismertető túrára vitte a baromfit, amelynek során bemutatta, hogy létezik a világban egy fej nélkül is élő kakas. Egy ilyen túra alkalmával a kakas fulladozni kezdett, hiába próbálta a gazdája kitisztítani a légutakat, már nem tudott segíteni Mike-on. Így történt, hogy egy kakas lefejezése után is 18 hónapot élt.

A kakas azért maradhatott fej nélkül is életben, mert a bárd elkerülte a nyaki verőeret, emiatt nem vérzett el a szárnyas. Sértetlen maradt az agytörzs nagyobb része, ezért az élethez szükséges funkciókat továbbra is el tudta látni a kakas szervezete.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: io9.com)