Jump to content

Szabadságra vágyva

2015. 01. 23. 09:00

Még a tágas kalitka mellett is szükséges madarainkat nagyobb távra engedni. A szabad szárnyaláshoz semmi sem hasonlítható. Hogyan tegyük ezt a lehető legbiztonságosabbá?

A fajtársakkal való állandó kapcsolat mellett is szükséges a mindennapi szabad repülés biztosítása díszmadarainknak. Ha állataink eleget mozognak, izmaik erősebbek maradnak, nem híznak el, életüket hosszabbá és boldogabbá tehetjük. A repülés jót tesz az izmoknak, de gyógyír a búskomor hangulatra is.

Ahhoz, hogy madarainkat nyugodtan reptethessük a lakásban, madárbiztossá kell tenni. Ez azt jelenti, hogy az ajtókat, ablakokat csukjuk be. Minden égő, forró dolgot tegyünk el a közelből, zárjunk el, oltsunk el. Konyhába ne engedjük a madarakat semmiképp. Mielőtt szabadon szeretnénk engedni tollas barátainkat, célszerű minden lámpát legalább negyed órával kikapcsolni, hogy az majd később nehogy égési sérülést okozzon a madaraknak. A vízzel teli tárgyakat helyezzük ideiglenesen máshová. A madarak kíváncsi állatok, mindenbe belecsípnek, ezért a reptérül szolgáló szobából a mérgező növényeket száműzzük erre az időszakra. A függönyt húzzuk be, nehogy az állat mögé kerüljön. Mivel vonzza őket a fény, arrafelé örekednek, így nekicsapódhatnak az üvegnek és könnyen megsérülhetnek a pehelykönnyű díszmadaraink.

Ha van rá módunk, akkor egy szobát röpdének is kinevezhetünk, amely a madarak számára biztonságos és nyugodtan hódolhatnak szenvedélyüknek, éltető elemüknek, a repülésnek.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: index.hu)