Jump to content

A nyerés útjába álltak a kacsák

2016. 07. 28. 06:00

Olimpialázban ég a világ. Néhány nap és kezdődik a riói olimpia. Egy korábbi olimpia egyik versenyzője nemcsak nyert, de segített is.

1928-ban Amszterdamban rendezték meg a nyári olimpiát. Az ausztrál kajakos, Bobby Pearce volt a kétezer méteres versenyszám nagy esélyese. Már az olimpiát megelőző években nagyon ígéretesnek tűnt a húszas éveinek elején járó sportoló. Az amszterdami olimpián nemcsak nyert, de egyben igazi hős is lett. A kacsacsalád hőse biztos.

Épp a negyeddöntő versenyszámának felénél voltak a kajakosok. Pearce erőteljesen és magabiztosan evezett, nyerésre is állt, ám maga mögött érdekes hangra lett figyelmes. Amikor hátranézett, akkor látta, hogy egy kacsamama és fiókái éppen a hajósok mögött igyekezett átjutni. Ha Pearce azt az iramot tartja, akkor ütközött volna a családdal. Mivel nagy előnye volt a többiekhez képest, így elengedte a kacsákat, hogy azok nyugodtan folytassák útjukat. Habár egy versenytársa így leelőzte, de a célhoz közel mégis behozta a lemaradást, sőt végül az olimpiai aranyat is megnyerte.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)