Jump to content

Tudásszomja volt a szökött papagájnak

2016. 12. 05. 07:00

Egy tanórának ritkán résztvevője, alanya bármilyen állat. Hacsak nem egy rendhagyó biológia óráról van szó, de ez nem az volt.

Még csak nem is biológia, hanem informatika óra volt, amikor az egyik budapesti közoktatási intézményben épp tartott az óra. A tanár magyarázott, a gyerekek figyeltek. Ezt az idillt szakította félbe egy papagáj, aki nemes egyszerűséggel beszállt a terembe a nyitott ablakon keresztül.

Mi kell a diákoknak? Éppen egy ilyen hirtelen megmozdulás. A jó ügy érdekében befogták a papagájt, és hamar kalitkát is szereztek a csavargó madárnak. Látszott, hogy a szökevény jól tartott és ápolt példány, csak néhány órája, napja csavaroghatott el otthonról. Hogy ezt az állapotát továbbra is fent tartsák, ellátták a madarat annyi élelemmel, hogy egy állatkereskedés összes madarának elég lett volna. Mindenesetre példaértékű a gyerekek gondoskodása osztályuk új tagjáról.

Most várják, hogy valaki hiányolja kedvencét és jelentkezzen kedvencéért. Amíg ez megtörténik, addig a biológia teremben tartják az iskola kedvencévé vált papagájt.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A kép illusztráció))