Jump to content

A szökött állatok új csoportot alkothatnak

2017. 01. 07. 20:00

Sokszor szólnak a hírek arról, hogy tiltott áruval kereskednek emberek nagy pénz reményében. Az illegális csempészés során állatokat is szállíthatnak.

A sokszor túlzsúfoltak, anyjuktól, eredeti környezetükből kiszakított állatok eladásáért nagy pénzt remélő csempészek le is bukhatnak, így az állatok megfelelő ellátásban részesülnek és jó helyre kerülnek, mások azonban el is tudnak szökni.

Az utóbbi kategóriát képviseli, illegális kereskedelem során elszökött állat azonban új életet kezdhet. Egy súlyosan veszélyeztetett faj befogott példányai, ha újból szabadságra találnak, akkor meghonosodhatnak, szaporodni kezdhetnek és saját kis populációt alakíthatnak ki.

Hongkongban figyeltek fel arra, hogy egy veszélyeztetett faj, az aranyarcú kakadu mennyire elszaporodott. Sokan eleve szabadjára engedik a madarakat, mások valóban elszöktek, de ezáltal újabb populációt alkottak. A szaporodás a veszélyeztetett fajra előnyös, csakhogy azzal is számolni kell, hogy a genetikai állomány igencsak genetikai állománya nem túl változatos.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)