Jump to content

Segítségre szorult egy hattyú

2017. 01. 08. 20:00

A rendkívüli hidegről van szó, bármit hallgatunk, nézünk, bárhová megyünk. A szokottnál is jobban kell figyelni embertársainkra és az állatokra egyaránt.

Amikor a mínuszok még csak éppen megmutatták magukat, már akkor került néhány állat jeges kalamajkába. Ezek leginkább négylábú, szökött állatok voltak, akik kalandot kerestek. Az ilyen eseményt úgy konstatáljuk magunkban, hogy az otthoni kedvenc nem volt járatos a terepen, a hideg meg jött és belefagyott a vízbe. Az emberi segítség nélkül meg is fagytak volna, de szerencsére mindig akadt segítség.

Vannak olyan állatok, amelyeknek a víz az otthona. Ilyen a hattyú is. Minden évszakban a vízen és a vízparton vannak ezek a nagytermetű madarak. Az ember nem is gondolná, hogy a fagyás rájuk is érvényes. A Velencei-tavon mégis egy hattyúra figyeltek fel, amelyik nem tudott a jégből szabadulni. Akik látták a kétségbeesetten próbálkozó hattyút, bejelentést is tettek, hogy segítséget hívjanak szegény madárhoz. Ha ott és úgy marad, tényleg megfagy a madár.

Gumicsónakkal érkezett a segítség, csáklyát kellett használni ahhoz, hogy kiszabadítsák, de sikerrel jártak. A mentés után menhelyre vitték a madarat megmelegíteni.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A kép illusztráció))