Jump to content

Az élelem mellett az ivóvíz is fontos

2017. 01. 10. 20:00

Sokak etetnek a kertjükbe már évek óta visszajáró madarakat. Ha egyszer belekezd az ember, addig kell csinálni, amíg több nem lesz a természetes élelem.

Ha igazán jól akarunk gondoskodni a kertünkbe enni járó madarakról, akkor az élelem mellett a vízellátásról is gondoskodunk számukra. A hideg téli időszakban jóval kevesebb a természetes táplálékforrás minden vadon élő állat számára. Az emberek szeretnek is gondoskodni a madarakról, de az olyan tartós hidegben, mint amely napjainkban is uralkodik, már a madarak ivóvíz ellátása is feladat. Amíg a természetes vizek nem fagynak be, addig nincs gond, megoldják a madarak, de ha az is befagy, akkor már nehezebb. A csapadékmentes telek is legalább akkora nehézséget jelentenek a madarak számára. Ezért fontos az élelem mellett a vizet is biztosítani számukra. Az étel mellé ezért rakjunk ki vizet is. Habár az is rövid időn belül megfagy a tartós hidegben, de ha a reggel folyamán friss, langyos vízzel kínáljuk a madarakat, nagyon sokat segítünk nekik.

Az itatásra éppen azok a szabályok érvényesek, mint az etetésre. Minden reggel langyos vízzel oldjuk fel a már az itatóban jéggé fagyott jeget, és töltsük fel langyos vízzel. Ha azt szeretnéd, hogy a víz minél tovább folyékony halmazállapotú legyen, akkor egy felmelegített követ helyett a madarak itatójába.
Ha almát teszel ki a madaraknak, akkor azzal egyben az élelmet és a folyadékot is biztosítod a madaraknak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)