Jump to content

Képezd magad, hogy minél több madarat felismerhess

2017. 04. 11. 07:00

Tavasz van, amire már nagyon vágytunk. A jó idő meghozta a madarak hangját és a természet újjáéledését is.

Vágytuk is, hogy végre megszólaljanak az énekesmadarak és énekükkel elhitessék velünk, tényleg itt a jó idő. Halljuk a madarak dallamát, de csak kevésről tudjuk, hogy melyik hangot melyik madár adja ki. A legkönnyebben felismerhető a nyitnikék éneke, mert valóban, a nevéhez hasonló dallamot ismételget. Pont ilyen még a kakukk is. Ezeken kívül még hány madárka hangját tudod megkülönböztetni? Az emberek zöme két-három madárfajnál többet nem ismer fel. Lehet az ellen tenni, hogy több madárfajt is felismerhess külsejéről és énekéről is. A lehető legjobb, ha az ember egyszerre látja és hallja a madarat, mert ez sokkal jobban beépül a tudatunkba.

Ha feltett szándékunk, hogy ezt az ismeretünket bővíteni szeretnénk, akkor érdemes már otthon, az internet segítségével elidőzni a madarak világában. Keressünk rá, hogy hazánkban milyen madárfajok találhatók. Keressünk rá külső tulajdonságaikra, valamint tudakozódjuk énekükről is.  

Ha mélyebben bele szeretnéd ásni magad a madarak életébe, és szeretnéd őket akár a hangjuk alapján is felismerni, akkor szükséges hozzá egy digitális hangrögzítő eszköz. Más nem igazán alkalmas arra, hogy jó minőségű felvételt készíthessünk a dallamokról.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek | youtube.com/videó)