Jump to content

Éjszakákba nyúló fülemüle hallgatás

2017. 05. 06. 08:00

Nem győzünk betelni az énekesmadarak hangjával. Olyan sokáig vártunk rájuk. Ha van kedved fülemülét hallgatni, akkor ideje nagyobb figyelmet tanúsítani.

Mindig is elvarázsolta hangjával az embert a fülemüle. Olyannyira, hogy számos művészeti alkotásban is nyomot hagyott. Ebben az időszakban zajlik a tavaszi vonulás csúcsa, így ilyenkor a hím fülemülék, ahogy megérkeznek, úgy kezdenek bele muzsikájukba. A tojókat is igyekeznek elkápráztatni, azonban minket embereket is sikerül.

Éppen ezért hozták létre a Fülemülék éjszakája című rendezvényt, amely keretén belül a megadott településeken, az adott helyen és időpontban várják az érdeklődőket, hogy nagyjából 20 fős csoporttal madármegfigyelésre indulhassanak.

Még csak a madárismeret magas szintje sem szükséges ehhez, hiszen szakértő vezetésére bízzák a csoportokat. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület minden régióban szervez Fülemülék éjszakáját, de hogy hozzád legközelebb hol lehet a programhoz csatlakozni, hívd fel a 06-1/275-6247-es telefonszámot.

Ahhoz, hogy részt vehess a madármegfigyelésben arra sincs szükség, hogy lejelentkezz, csak menj a kijelölt helyszínre. Várják a családokat, de akár iskolai csoportokat, osztályokat is.

Az időjárásnak megfelelő öltözék szükséges, eső esetén védőruházat. Mivel már megjelentek a szúnyogok, így nem árt ellenük felvenni a küzdelmet. Érdemes fényképezőgépet, kamerát, telefont, távcsövet hozni a hang, a madár rögzítése érdekében.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)