Jump to content

Madárbarát kert-tanösvény nyílik szombaton Budakeszin

2017. 05. 12. 20:00

Ha budapesti vagy környéki lakos vagy, tudunk a figyelmedbe ajánlani egy kiváló programot. Ráérsz május 13-án szombaton?

A Budakeszi Vadaspark az állatok bemutatására, gondozására és védelmére hivatott, de most egy új attrakcióval rukkolnak elő. Olyan állatfajokat akarnak a látogatóknak bemutatni, amelyek Magyarországon, valamint a Kárpát-medencében is őshonos fajok. Május 13-án nyitják meg a látogatók számára is a "Madárbarát kert" elnevezésű tanösvényt. Kiváló alkalom arra, hogy az érdeklődők megszemlélhessék melyek az odúk, fészkek, itatók és etetők kihelyezésével kapcsolatos tudnivalók. Aki időt szán arra, hogy végigsétáljon a tanösvényen, az olyan hasznos információkra tehet szert, amelyeket a saját kertjükben is alkalmazni tudnak.

Ki ne szeretné, ha tavasszal madárcsicsergésre ébredne? És ha a kertünk madárbarát télen is, segítjük a telelő madarakat hellyel és élelemmel, akkor tavasszal és más évszakokban is számíthatunk közelségükre.

Ötletet adnak a madarak ellátásán túl más olyan eszközökkel is, amelyek a kertjeinkben előforduló más állatok számára is hasznos lehet. A madarakon túl ugyanis hüllők, kétéltűek, kisebb emlősök is megfordulhatnak nálunk.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)