Jump to content

Picur bujkált, de előkerült

2017. 07. 02. 19:00

Az a jó a technika fejlődésében, hogy nagyon jó dolgokra fel lehet használni. Ma már számos állat visel nyomkövetőt, így a szakemberek sokkal több adatot megkapnak, mint azelőtt.

Azt tudjuk, hogy gólyáink hatalmas távolságot megtesznek költözésük alatt. Mindig nagyon várjuk őket vissza tavasszal. A visszaérkezett gólyáin már kiköltötték első fészekaljukat és cseperednek a fiókák. Jött a hír, az egyik jeladóval ellátott példányról, Picurról, hogy lehet elpusztult. A fiatal állat élete egyáltalán nem indult jól. Az anyjával áramütés végzett még akkor, amikor éppen csak kikelt a tojásból. Kimentették, és így nevet is kapott. Picur persze kapott jeladót és meg is gyűrűzték. Szabadon engedése után azonban nem jöttek a jelek a gólyától.

Mivel a fiatal gólyák között igen magas a pusztulás, így már elkönyvelték, hogy Picur is így járt. Aztán nemrégiben egy gólyacsapat között beazonosították az eltűntnek, elpusztultnak hitt Picurt. A jeladója ugyan elromlott, de a jó öreg gyűrű nem. Ennek köszönhetően tudták meg kilétét. Technika ide vagy oda, a régi is jó szolgálatot tehet.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)