Jump to content

Párizsban bevetésre készülnek

2017. 10. 06. 06:00

Szeretjük az állatokat, és közülünk többen tartanak otthon valamilyen madarat is, azonban a városban élő galamboktól nem vagyunk elájulva.

Az ember telepedett a madarak helyére. A nagyvárosi léthez kénytelenek voltak a galambok is igazodni, és ezt hatékonyan meg is tették. Amióta együtt élünk a kisebb és nagyobb városokban, azóta probléma a madárürülék kezelése is. Nemcsak azért, mert gusztustalan, hanem mert nem is higiénikus és számos fertőzést terjeszthet.

Párizsban is megelégelték a madarak ilyenfajta megnyilvánulását és az egyik kerületben azon fáradoznak, hogy elijesszék a galambokat. Nem csapdával és mérgekkel teszik ezt meg, hanem a legtermészetesebb módszerrel, méghozzá ragadozó madarakat vetnek be. A héják és a sólymok a napokban érkeznek Párizsba.

A kerület lakói is támogatják az ötletet, ugyanis nemcsak látványnak utálatos a madárpiszok, hanem egészségügyi problémákkal is jár. Természetesen az éremnek van másik oldala is. Vannak, akik már petíciót is aláírtak a galambok védelmében. Féltik őket a ragadozó madaraktól, mert azok elpusztítanák a galambokat.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)