Jump to content

Már a galambverseny sem a régi

2018. 09. 04. 07:00

Nemcsak a kutyákat, cicákat lehet kedvelni, tenyészteni. Sokan a kétlábúakban találják meg hobbijukat. Nemcsak a tenyésztésben, de a versenyeztetésben is részt vesznek.

Kínában is akad követője és résztvevője is a versenyeknek, még akkor is, ha a verseny főszereplői galambok. A legutóbbi alkalommal azonban olyan gyanús volt minden, hogy több versenyző is csalást sejtett a verseny díjazottainak eredménye mögött.

A feladat 700 km teljesítése volt, ám az egyik csapat annyira gyorsnak bizonyult, hogy azzal fel is hívták magukra a figyelmet. Ha még csak azt. Ez már akkora időkülönbség volt, ami mögött többen csalást véltek.

A madarak gazdái megtanították ugyan a madaraknak az utat, azonban csak a táv feléig. Amikor odaértek a galambok, a két férfi összegyűjtötte a madarakat, vonatra pattantak velük, majd a cél közelében újból szabadon engedték a galambokat. Nem csoda, hogy gyorsvonattal utazva bezsebelték az 1-4. helyezést, ami természetesen nagy pénzjutalommal is járt.

A gyanakvás után vizsgálat következett, majd per, mert bebizonyosodott, hogy valóban csalás történt. Vissza kell fizetniük sok pénzt a csalóknak.

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: https://flic.kr/p/cs9f5u, https://flic.kr/p/8P7U97)