Jump to content

Rózsás flamingó vendégeskedik Magyarországon

2018. 11. 24. 20:00

A természetes vizek vonzzák a vízi madarakat. A vándorló madarak számára ezek a helyek jelentik a pihenőhelyet, ahol pihenhetnek és táplálkozhatnak.

A Kiskunsági Nemzeti Park területén, vagyis Csongrád megyében, Szegedtől nem messze található a Fehér-tó. A szikes tó arról híres, hogy olyan gazdag madárvilággal rendelkezik, hogy emiatt fokozottan védett terület. A tó környékének látogatása csak vezetővel közelíthető meg. Közel háromszáz madárfaj szállás- és élőhelye a Fehér-tó.

Különleges látogatói között egyre több, hazánkban tényleg nagyon ritkán megszálló madár is található. A fekete sasról már írtunk, azóta pedig megjelent a cankópartfutó és a lazúrcigene is.

A Kiskunsági Nemzeti Park területén található tó vizén két szakember látta meg először azt a rózsás flamingót, amely aztán igazán ritka vendégnek számít hazánkban. A Dél-Európában, Dél- és Délnyugat-Ázsiában, Afrikában honos madár Magyarországon csak nagyon ritka vendég a szabadban, néhány hazai állatkertben azonban megcsodálható ez a különleges madár. Most egy fiatal példány élvezi a Fehér-tó vizét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)