Jump to content

Most már elkél a külső beavatkozás

2018. 12. 19. 19:00

Nemrégiben arról írtunk, hogy egy hazai település közelében gólyát láttak, és a helyiek féltik a madarat a téltől.

Több gólya választja azt a verziót, hogy megspórolják maguknak az oda-vissza afrikai utat, így vállalják az itteni feltételeket. Az enyhe telek miatt ez nem is olyan lehetetlen, azonban a kemény mínuszokban már bajban lehetnek azok a költöző madarak, amelyek nem költöztek melegebb éghajlatra.

Ásotthalmon van egy gólya, aki idei itt maradásával nyolcadszorra döntött úgy, hogy nem utazik messzire. Eddig mindig egy család gondoskodott Mátyás, a gólya etetéséről, azonban ezt most nem tudta magára vállalni a család.

A közösségi média erejének köszönhetően egy csoport kezdett gyűjtésbe, hogy Mátyás részére élelmet tudjanak biztosítani abban az időszakban, amíg magának nem talál a természetben eleséget. Még az enyhébb tél sem biztos, hogy ellátja elegendő táplálékkal, de a nagy hidegben kimondottan segíteni kell a költöző madarakat.

A gólya etetését ugyan a család fogja most is végezni, azonban nem saját pénztárcából kell mindent megvalósítani, mert az ásotthalmi önkormányzattól is kaptak csirkehúst és folyamatosan fogják biztosítani a gólyai igényeihez igazodó húsmennyiséget.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képeken nem Mátyás látható)