Jump to content

Sikeres gyógyulás áramütés után

2019. 01. 25. 08:00

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a sérült rétisasra rátaláltak, így volt esélye és lehetősége a gyógyulásra.

Egy vadász értesítette az illetékeseket arról, hogy a Bács-Kiskun megyei település külterületén egy repülésre képtelen sast talált. Egy szakember azonnal a helyszínre sietett, és ha nem is tudott a rétisas elrepülni, azért ugrálva mindenképp el szerette volna kerülni az ember közelségét. Ez volt a legjobb a rétisas számára, ami csak történhetett.

A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa végül sikerrel fogta meg a sast, amelyikek semmilyen külső sérülés nem látszott ugyan, de egyáltalán nem utalt jóra az, hogy nem tudott a levegőbe szállni. A Szegedi Vadasparkba szállították a repképtelen rétisast, ahol az is kiderült, mi okozza ezt. Áramütés következtében sérült meg úgy a ragadozó madár, amely repülésében korlátozta.

A vizsgálat egyértelműsítése után az is kétséges volt, hogy a madár túli-e a sérülését, vagy hogy nem jár- majd szárnyának elvesztésével. A Szegedi Vadaspark munkatársainak kezelése, majd a Fővárosi Állat- és Növénykert kezelése után teljesen felépült a rétisas, amelyet a napokban engedtek szabadon.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)