Jump to content

Be a vízbe! Ki a torokból!

2019. 05. 30. 19:00

A kutyák hű társaink, barátaink, családtagjaink, és a munkából is ki tudják venni a részüket. A vadászatban régóta segítenek, de a madarak is állhatnak rendelkezésünkre.

Kínában évszázadok óta kihasználják a kormoránok tehetségét és segítségét. A kormoránok ugyanis tehetséges halászok. A kormoránokkal történő halászat annyit jelent, hogy a madarak nyakába kötelet helyeznek, a madarak pedig azt teszik, amit alapjában véve tennének. A víz alatt hal után kutatnak. A felszínre érkezve a  madarak nem nyelik le a zsákmányt, csak a kisebb halakat kapják meg ők, a nagyobbak viszont az emberek zsákmányává lesz.

Egy olyan közös munkát jelent, amelyben mindenki jól jár. Vagy mégsem?

Ősi technika ugyan, de már rég megkezdtük az állatok és a természet kizsákmányolását. Ez még mindig a kíméletesebb módszer, mert a madaraknak nem esik bántódásuk, de cseppet sem lehet kellemes, ha a megszerzett falatot nem nyelhetik le, hanem szó szerint kihúzzák a torkukból.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) : videó: https://www.youtube.com/watch?v=x-24K6PtE6A)