Jump to content

Vérnyulakért rajong Hien

2014. 02. 17. 19:44

A 20 esztendős vietnami származású magyar énekesnő és zeneszerző; a Megasztár negyedik szériájának 6. helyezettje egészen kicsi kora óta odavan a tapsifülesekért. Hien óvodás korában kizárólag nyuszis pizsamában hajtotta álomra a fejét, gyerekszobája nyuszis játékokkal volt teli, sőt, addig unszolta szüleit, hogy saját nyulat is kapott. Azóta is kedvencei a nagy fülű állatok, legyenek akár számítógépes játék vagy egy új rajzfilmsorozat szereplői.

"Yodának hívták a nyuszimat, igazi pihe-puha szőrmók volt, édes pofikával, igazán összetett egyéniséggel. Úgy lehetett simogatni, mint egy cicát, ám azért ha elege volt a dögönyözésből, azonnal jelezte, hogy ő ugyan nem játékszer, és visszavonult" - mesélte az énekesnő, aki előszeretettel játszott nyuszis játékokkal is. "A rengeteg plüss és könyv mellett nagyobb korunkban már számítógépes játékokat is játszottunk. Egyik kedvencem azóta is a Raving Rabbids, ahol vagány és rettenetesen vicces nyulak a főszereplők" - mesélte Hien.

"Rengeteget nevettünk az ijedt tekintetű vérnyulakon, akik mindig bajt kevernek, de azért nagyon cukik közben. Most hogy már saját rajzfilmsorozatuk van, még inkább szerethetem őket, és egyáltalán nincs kizárva, hogy egyszer még lesz saját nyuszim" - árulta el az énekesnő, aki jelenleg két gyönyörű perzsa cicával osztja meg otthonát.

Nguyen Thanh Hien már kisgyermek korában is nagy érdeklődést mutatott a zene iránt. 2000–2006 között a soproni Lackner Kristóf Általános Iskolában tanult ahol a hagyományos tantárgyak mellett hegedű-, zongora- és énekórákon is részt vett. 2006–2009 között a soproni Széchenyi István Gimnázium tanulója volt, de a zenei karrierjére tekintve családjával Budapestre költöztek, ahol az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolában folytatta középiskolai tanulmányait, ahol 2012-ben érettségizett. Egyelőre nem tanul tovább, hanem inkább a zenével foglalkozik.

2008-ban jelentkezett a TV2 zenei tehetségkutató műsorába, a Megasztárba. Az előválogatókon minden alkalommal meggyőzte a szakmai zsűrit produkcióival így bejutott a 15-ös döntőbe, ahol már élőben énekelhetett a televízióban. Ezt követően több alkalommal továbbjutott a tematikus döntőkön, de végül az 5. döntőben kiesett és így a 6. helyen végzett. 2013. március 6-án, azaz Hien 19. születésnapján jelent második nagylemeze. Az új album a Sweet talk elnevezést kapta. Az album angol nyelvű, az énekesnő a zeneszerzője.

Fotó:storyonline.hu

otthonikedvenc.hu/storyonline.hu