Jump to content

Pogány Judit és az állatok

2014. 08. 13. 16:05

Pogány Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, aki érdemes művész és tagja a Halhatatlanok Társulatának is. Az állatvédelemben legalább ennyire ismert a színésznő neve, ugyanis nagyon állatszerető, az állatvédelmi törtvényt támogató petíciót az elsők között írta alá.

Arról is lehetett hallani és olvasni, hogy előszeretettel vesz nevelőszülői gondozásba állatkerti állatokat. A sort egy szakállas bagollyal kezdte a művésznő, akit a Duna TV-től kapott ajándékba, a sorban egy vadmacska következett. Aztán már tudatosan azoknak az állatoknak lett nevelőszülője, akiket nem akarta senki választani. Valami miatt nem voltak népszerűek, általában éjszakai életmódjuk miatt, éppen ezért esett Pogány Judit válastása rájuk.

A művésznő mindig is természethez közel állt, így nevelkedett, és további élete során is hozzátartozott életéhez. Mindig volt a családjában kutya. A színésznő vallja, hogy az állatszeretet nem lehet elég korán elkezdeni

Pogány Judit nevelt már fel mókusokat is, akik annyira picik voltak, hogy a színésznőnek cumisüvegből kellett etetni őket háromóránként.Természetesen Pogány Judit a házát is megosztja állatokkal. Több kutyája és macskája van, de van kakaduja és hullámos papagája is. Egy komondor és egy kuvasz lakik együtt, ám ez a két kutya alapjában nem is igazán fér(ne) meg egymással. A sors úgy hozta ki, hogy Pogány Juditnak ez a párosítás sikerült. A színésznő kutyái és macskái nagyon jól megférnek egymás mellett. A kakadu vad, de tiszteletben tartja a többi állatot.

Ennyi és ennyiféle állatról gondoskodni nagy feladat, főleg ha a gazdi ilyen elfoglalt. Ezért az állatok előtt mindig van szárazeledel, ha netalán nem érne haza estére a színésznő. Rengeteg állata volt és van mostanában is, de úgy hiszi, hogy mindenki megérdemli a törődést.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: szabadagazdi.hu)