Jump to content

Szigetelő állatvédők

2014. 08. 20. 09:05

A Sziget Fesztivál, vagy röviden Sziget, Magyarország könnyűzenei és kulturális rendezvénye, mely egyben Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű eseménye is. Az állatvédőknek is nagyon jó lehetőség, hogy tevékenységeiket megismertessék az látogatókkal.

A Szigeten fesztiválozók kedvükre válogathatnak a számtalan koncertek közül, ezen kívül nagyon sok programhelyszín biztosít számukra mindenféle kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget.

A civil szervezetek éppúgy feltűnnek a rendezvényen, és számukra is jut látogató bőven. A szociális, kulturális, egészségügyi, esélyegyenlőségi, államigazgatási szervezeteken kívül találkozhatunk környezetvédelmi és természetesen állatvédelmi szervezetekkel is.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület is megtalálható a Sziget Civil utcájába ugyanúgy, mint már sok éve. Feladatuknak tekintik, hogy a világ különböző országaiból érkező és hazai szigetlakókat megismertessék a felelősségteljes állattartás fontosságával. Programjaik között memóriajátékok, tesztek, állatfelismerő versenyek is vannak, de megtekinthetnek a szigetelők egy fotókiállítást is.

Mialatt ismerkednek a szórakozni vágyók az állatvédelemmel, betekintést nyerhetnek, hogy milyen egy önkéntes állatvédő munkája.

(Forrás: zug.hu, otthonikedvenc.hu; Fotó: vasarhelyihirek.hu)