Jump to content

Dömping Veszprémben

2014. 10. 01. 09:00

A Veszprémi Állatkertbe több lakó érkezett. Három elefánt új lakóként költözhetett be, míg az orrszarvú csak egy 4 hónapos csehországi kitérőt tett, most újból Veszprémbe jött.

Majdnem két napig utazott az a három elefánt, amelyek múlt hét szerdán érkeztek az állatkertbe. Daruk segítségével emelték be az elefántbikákat a kifutójukba. Az ezernél több kilométeres távon pihenők során etették és itatták meg az állatokat, majd indultak tovább úti céljuk felé, azaz Veszprémbe. Az ázsiai elefántbikák a Dinkar, Félix és Nuka névre hallgatnak. A három elefánt féltestvér, az állatkert célja, hogy tenyészállományt alakítson ki az elefántokból.

Pabló, a szélesszájú orrszarvú négy hónapra távozott el Csehországba, majd most vissza is tért. Veszprémben a helyét egy fiatal bika foglalta el, Rafiki. Azóta azonban olyan kifutó kiépítése valósult meg, ahol két hím orrszarvúbika is elfér. Így a veszprémi állatkertben már négyre nőtt a rinocéroszok száma. Az állatot úgy szállították vissza, mint ahogyan az elefántokat is, állatszállító járművel.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: balaton.hu)