Jump to content

Újítási beruházások Pécsett

2014. 10. 01. 09:05

Jövő tavaszra készül el a pécsi állatkert európai uniós forrásból történő nagymértékű fejlesztése.

Az állatkert ún. ökoturisztikai élményparkká fog átalakulni, amely abszolút megfelel majd a mai kor turisztikai igényeinek. Szempont volt az ökológiai és a fenntarthatóság szerinti fejlesztés.

Az állatkert alapterülete is megnőtt fél hektárral, így már négy hektáros területen fogja bemutatni a több mint 200 faj egyedeit. Új fajok is láthatóak lesznek 2015 tavaszának végétől. Amíg a munkálatok zajlanak az állatkert zárva tart.

A nagy átalakítás célja, hogy teljesen megfeleljenek a környezetvédelmi előírásoknak, hiszen úgy tűnt, hogy az állatkert működése veszélyeztette az ivóvízbázist. Emellett persze fontos turisztikai cél a látogatottság növelése. Új oktatótermeket, büfét alakítanak ki, ahol az édesvízi és a tengeri akváriumokat is el fogják helyezni.

Szinte az egész állatkertet felforgatják, megmozgatják és átalakítják. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek a Mecsek állat- és növényvilágának megismertetésére.

A közlekedés megkönnyítése érdekében kerékpározásra is használható erdei útvonalat alakítanak ki, az állatkert közelében tágas parkoló fogadja majd az odalátogatókat.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: pecsistop.hu)