Jump to content

Hegyi Barbara és a kutyák

2014. 11. 27. 16:00

A kutyatartás nagy felelősséggel jár, de mellette nagyon sok örömet is nyújt a gazdinak. Ezt vallja Hegyi Barbara is.

Felmérések szerint közel kétmillió kutyus van gazda nélkül hazánkban. Ezeket az ebeket menhelyeken és gyepmesteri telepeken tartják. Sokszor nagyon rossz körülmények között, ugyanis nincs pénz az állatok megfelelő elhelyezésére, ellátására. A gyepmesteri telepen lévő kutyáknak csak kis része éli túl a befogást. Ha nem jelentkezik a gazdája az állatért, záros határidőn belül elaltatják örökre az állatot.

Egy hazánkban is elindított kampány vezetőjének Hegyi Barbarát kérték fel, mert köztudottan nagy kutyabarát a színésznő. A kampányban már évek óta közreműködik. A Pedigree program nagyköveteként a színésznő büszkén mondta el, hogy mennyi emberhez jutott el a szavuk.

A kutyatartás kultúrájának javításán, a felelősségteljes és következetes tartásra hívta fel a figyelmet. A kampány keretén belül sokkal több kutyus került szerető gazdihoz, sok óvodás és kisiskolás gyermek látogatott meg állatmenhelyeket és látott bele az ilyen körülmények között lakó állatok életébe. Ezzel is igyekeztek beletáplálni a gyerekekbe azt, hogy egy kutyus nem játékszer, egy életen át gondoskodni kell róla.

Hegyi Barbarát világ életében kutyák vették körül és menhelyről is fogadott már örökbe kutyust.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: noeallatotthon.hu)