Jump to content

Ideiglenes befogadás

2014. 11. 28. 09:05

Sűrűn találkozhatunk állatmenhelyi felhívások során azzal a kifejezéssel, hogy egy kutyusnak ideiglenes befogadót keresnek. Mit jelent ez?

Elméletileg bárki lehet ideiglenes befogadó, aki úgy segíti a menhely munkáját, hogy bizonyos ideig otthont és családot biztosít egy állatnak. A legtöbb menhely túlzsúfoltsággal küzd, ezért az ilyen kihelyezés nagyon nagy segítséget jelent a menhelyeknek. Az ideiglenes befogadó felszabadít egy helyet egy másik rászoruló kutyus számára.

Olyan állat kerülhet ideiglenes befogadóhoz, amelyik már részesült állatorvosi ellátásban, már csak arra vár, hogy leendő gazdijával egymásra találjanak. Olyan is van, hogy éppen azért kerül ideiglenes befogadóhoz egy állat, mert számára szakszerű és napi ellátás indokolt, de ez attól is függ, hogy mennyire lelkes és hozzáértő a befogadó. A legfontosabb, hogy az ideiglenes gazdi szeresse, elkötelezett legyen, felelősséggel gondozza a rá bízott állatot, amit szerződésben rögzítenek is.

Nem lehet tudni, hogy egy állat csak 1-2 napot marad ideiglenes helyén vagy akár hónapokat. A huzamosabb ideig tartó együttlét alatt kötődés jöhet létre az ideiglenes gazdi és az állat között, ami ennek a tevékenységnek a legrosszabb része, hiszen tudvalevő, hogy egyszer el kell szakadni egymástól.

Fontos, hogy ha a befogadónak van saját házi kedvence, akkor el tudja azokat különíteni a befogadott állattól.

Minden felelősségteljes, elkötelezett állatbarát ideiglenes befogadóvá válhat. Ezzel a nemes tevékenységgel hozzájárul ahhoz, hogy az állatok megkapják azt a törődést és jobb életkörülményt, amit jár nekik.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: futrinka-egyesulet.blogspot.hu)