Jump to content

Ünnepek előtt

2014. 12. 16. 09:00

Az ünnepek közeledtével többek fejében megfordul, hogy talán egy állattal lepje meg családtagját, barátját. A legtöbb gyermek álma egy cica, kutya, hörcsög, tengerimalac és még sorolhatnánk. Gondoljuk át!

Valóban nem is lehetne jobb ajándék egy édesen botladozó kölyökkutya, vagy egy aranyosan játszó kiscica, de gondoljunk csak bele, hogy ha hozzánk kerül egy állat, akkor 10-15, de akár 20 évre el vagyunk kötelezve. Felkészültél erre?

Egy kisállat nem játékszer. Ráadásul kezdetben igencsak nehéz, olykor idegtépő pillanatokat képesek okozni a bútorok rágásával, a cipők széthordásával, folytonos kaparással, karmolással, ugatással. Persze imádjuk őket, de ezekre fel kell készülni. Ha a gondolattól is irtózunk, és a hátunk közepére kívánjuk ezeket a lehetséges történéseket, akkor bele se vágjunk. A felelős állattartó ilyet nem tesz.

Sajnos még mindig nagyon sokan igyekeznek felelőtlenül állatot vásárolni szeretteiknek, amelynek akár az is lehet a vége, hogy gyepmesteri telepen vagy menhelyen köt ki a drágán vásárolt, fajtiszta kutyus, cicus.

Csak az vásároljon állatot ajándékba, akinek meggyőződése, hogy az állat jó helyre kerül, felelősségteljesen fogják gondozni leendő gazdái.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: sydneespetgrooming.com)