Jump to content

Találtam, hová vigyem?

2015. 01. 02. 16:00

Véget ért a szilveszter, a féktelen szórakozás ideje. Kellően megünnepelték petárdákkal és tűzijátékkal, melynek következtében sok kutyus és cicus menekült el. Mit tegyünk, ha ijedtükben elkóborolt állattal találkozunk?

Ha Budapesten vagy környékén akadunk kóbor állatra, akkor a legegyszerűbb a dolgunk, mert Közép-Magyarországon sok állatmenhely van. Budapesten a Noé Állatotthon Alapítvány és a Rex Kutyaotthon Alapítvány segíthet, Csömörön pedig a Lelenc Kutyamentő Egyesület.

A dél-alföldi régióban a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány és a nagyszénási Állatvédő Közhasznú Egyesület látja el a kóbor állatokat.

Az észak-magyarországi régióban működik a Miskolci Állatsegítő Alapítvány és a Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány, valamint az Egri menhely.

A Debreceni Kutyaház Állatotthon, a Hajdúszoboszlói Gyepmesteri Telep és a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány fogadja be az Észak-Alföldön elcsatangolt kutyákat és macskákat.

Pécsen a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület, Pakson a Vácikai Cerberus Alapítvány, Kaposváron pedig a Philip Egyesület várja a kóbor állatokat.

A közép-dunántúli régióban a székesfehérvári Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány, a Herosz Fejér Megyei Szervezete és az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon nyújt menedéket az elcsatangoltaknak.

Zalaegerszegen a Bogáncs Állatotthon, a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete, a szombathelyi Fekete István Állatvédő Egyesület munkatársai segítenek a nyugat-dunántúli régióban talált állatkáknak.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: beagle-club.hu)