Jump to content

Állati önismereti teszt – 2. rész

2015. 01. 08. 09:05

Szeretnéd magadat jobban megismerni? Egy úgynevezett szabad asszociációs elvű önismereti teszt segítségével kicsit jobban megismerheted magad. Az elsőt már tudod, de mit jelent a második választott állat?

"A második állat azt mutatja, milyen vagy valójában. Ha ide mondjuk a medvét írtad, akkor te a medve tulajdonságaival jellemzed önmagad.

Vesd össze, hogy az első és a második állatod miben hasonlít, és miben különbözik egymástól, ebből megtudhatod, hogy a saját magad és a környezeted rólad kialakított rólad kialakított kép mennyire van összhangban. Ha ez a kettő nagyon ellentmondásos, akkor az önértékelési problémára utal.

Gondolkodj el azon is, hogy milyen érzelmeket, (esetleg indulatokat) kelt benned a második állat – Ugyanezek az érzelmek jelennek meg, amikor önmagadra gondolsz. Lusta, mint a lajhár? Gyáva nyúl? Csökönyös szamár? Buta liba? Esetleg mondod is magadnak?

Ha ellenérzéseid vannak az állatoddal kapcsolatban (utálat, megvetés, vagy idegesít), akkor komoly feladat előtt állsz: meg kell tanulnod elfogadni, mi több szeretni önmagadat! (Ezt kezdheted mindjárt azzal, hogy a számodra nem tetsző tulajdonságok mellett keresel valami olyant az állatodban, ami pozitív benne. Esetleg megnézhetnéd kölyökként!)"

(Forrás: otthonikedvenc.hu/azirastukreben.hu; Fotó: azirastukreben.hu)