Jump to content

Állati önismereti teszt – 3. rész

2015. 01. 10. 09:00

Szeretnéd magadat jobban megismerni? Egy úgynevezett szabad asszociációs elvű önismereti teszt segítségével kicsit jobban megismerheted magad. Már megtudhattad, hogy mit jelent az első két állat. MMost itt a harmadik választott jelentése.

"A harmadik állat azt jelzi, hogy milyen szeretnél lenni (én-ideál).

Hasonlítsd össze a második és a harmadik állatot! Ha a kettő jellegében és tulajdonságaiban hasonló, akkor összességében elégedett vagy önmagaddal, elfogadod önmagadat. Ha azonban homlokegyenest eltérnek egymástól, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy vajon miért nem vállalod fel azt a szerepet, amiben jól érzed, jól éreznéd magad.

Ha mondjuk a második állatod egy nyúl, de a harmadik oroszlán, akkor olyan élethelyzetre vágysz, ahol megmutathatod az erődet (kiélheted az agresszivitásodat?), te lehetnél az úr, se jelenleg nem így van, mert picinek, bátortalannak érzed magad. Ennek a fordítottja sem túl szerencsés: ha a második állat az oroszlán és a harmadik a nyúl. Ez esetben jobb, ha felhagysz a vezetői pozícióval, vagy és olyan munkát keresel, ahol kevesebb döntési teher nyomja a válladat."

(Forrás: otthonikedvenc.hu/azirastukreben.hu; Fotó: azirastukreben.hu)