Jump to content

Tippek állattartóknak

2015. 03. 31. 16:05

A felelős állattartás ma már hozzátartozik a kulturált életünkhöz, hiszen egy állatról gondoskodni egész életén át, komoly felelősség. Van néhány trükk, amellyel könnyebbé válthat a közös élet, konfliktusmentessé válhat az együttélés.

Az állatok tavasszal vedleni kezdenek. Az elhullatott szőrcsomó igazán nem szép látvány a kanapén, a fotelon, szőnyegen. Porszívózással a nagyja szőr eltüntethető, de nem teljesen kielégítő a módszer. Azonban, ha a kezedre húzol egy gumikesztyűt és azzal sepred le a bútorokat, akkor még az a szőr is eltávolítható, ami a porszívózás során nem.

A kandúr macskák szaga olykor zavaró. Nem biztos, hogy gondoltad volna, a mandarin nem csak finom gyümölcs, hanem cicaűző funkciót is betölthet. A macskák ugyanis nem viselik el a mandarin illatát. Kis vízbe keverjünk mandarin illóolajat és olyan helyre csepegtessük, ahová nem szeretnénk, hogy cicánk közelítsen.

Ahol háziállat van, olykor előfordul, hogy szaga is van kedvencünknek. Ilyenkor ecetes víz permetezésével könnyűszerrel, természetesen és olcsón semlegesíthetjük a szagokat.

A cicák számra hiába van külön kaparófa, mégis valami megmagyarázhatatlan oknál fogva imádják bútorainkon is körmeiket élezni. Ha meg akarunk egy felületet védeni, akkor tegyünk egy cellux csíkot rá úgy, hogy a ragadós felülete kifelé legyen. A ragacsos hatást a cica nem szereti, és kerülni fogja a bútorodat, bármilyen erős késztetést is érez, hogy azon gyakoroljon. Kis idő múlva a cica megszokja, hogy mit használhat és mit nem, így a ragasztószalagot el lehet távolítani később.

Ha azt szeretnéd, hogy kutyád, macskád szőrzete ápolt legyen, akkor kellő gondossággal és gyakorisággal segíts számára a felesleges szőr eltávolításában. A gubancokat is kezelheted, valamint a hulló szőr mennyisége is jóval kisebb lesz.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: divany.hu)