Jump to content

Fókalátogatás brutális módon

2015. 11. 11. 10:00

Az állatkertek, azon kívül, hogy a nagyközönség számára megmutassák az egyes állatfajok egyedeit arra is rendeltek, hogy veszélyeztetett állatfajok szaporodását segítsék, a fogságban tartott állatoknak élethű környezetet biztosítása mellett.


Ez minden állatkert lényege, így a németországi Dortmundban található állatkerté is. Az emberek azért járnak oda, mert kedvelik az állatokat és ott olyan gyűjteményt lehet megtekinteni közvetlen közelről, amelyek nem is az adott földrész lakói.

Ezért is volt sokkoló az a fogadtatás, ami a németországi állatkert gondozói találtak. Vérben fagyva találtak rá a 21 éves fóka testére. Eleinte azt gondolták, hogy megsebesült valamilyen módon a kifutójában, ám tüzetesebben megvizsgálva látták, hogy az állat koponyája betört, fogait is kiütötték, vagyis lényegében agyonütötték szerencsétlen állatot. Egyelőre úgy vélik, hogy az elkövető a kerítés egyik résén hatolt be az állatkert területére. Milyen cél vezérelhette vajon az elkövetőt? A többi fóka semmilyen sérülést nem szenvedett. Miért megy be valaki az állatkertbe illetéktelenül, és milyen okból kifolyólag ver agyon egy fókát? Érthetetlen és egyben félelmetes.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)