Jump to content

Segítségért fordultak az ember felé

2016. 04. 29. 07:00

Az elefántról azt mondják, hogy nem felejt. Nem felejti el a rosszat sem, de a jót sem. Tavaly három elefántbika emlékezett a jóra.

Hogy mire gondolunk? A Wildlife Trust nevű szervezet keretén belül többen azon fáradoznak, hogy az Afrikában vadon élő vadon élő állatokat, valamint az elefántokat megmentsék, segítsék. Munkájuk során, számos életen segítettek már. Az elefántokra különösen nagy veszély leselkedik, hiszen agyaruk értéket képvisel, amitől az orvvadászok igyekeznek is megszabadítani a hatalmas állatokat, ez pedig az életük kioltásával jár.

Megmentettek

Már a levegőből, helikopterről is figyelik az elefántcsordákat, hogy minél nagyobb biztonságban tudhassák az állatokat. Miden óvintézkedés ellenére nem kerüli el a baj vadon élő ormányosokat. Ezek az emberek bármire képesek, csak a pénz érdekli őket. Mérgezett nyíllal lőttek meg három bikát, akik érezték, hogy nagy a baj, és azokhoz az emberekhez fordultak segítségért most is, akik máskor is megtették már ezt. Az állatvédők telephelyéhez cammogott a három óriás, akiknek sérüléseik súlyos volt, csoda, hogy volt ennyi erejük. Azonnal ellátták a sebeiket, gyógyszeres kezelésben részesítették őket. Az elefántok ezek után is emberbe vetett bizodalma, erejük és az állatvédők segítségének köszönhetően mindhárom elefánt túlélte a mérgezett nyilas támadást.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)