Jump to content

Más terveik voltak vele

2016. 07. 10. 08:00

Az állatkertek világában mindig nagy öröm, ha új jövevények érkeznek akár úgy, hogy a lakók szaporodnak, vagy más vadasparkból, rezervátumból, állatkertből érkeznek. Egy állat elveszítése persze tragédia.

Még nagyobb veszteséget jelent egy állatkertben élő állat elveszítése, ha semmilyen baj nem volt a halálesett mögött. Ilyen értetlenül és szomorúan állnak a mexikóvárosi állatkert munkatársai a napokban elpusztult hím gorilla esete miatt. Bantu már 25 éves volt, a síkvidéki gorillák hímje születése egész életét a mexikóvárosi állatkertben élte le. Mesterséges körülmények között a gorillák akár 50 évig is élhetnek, sajnos Bantu épp a felénél hunyt el.

Bantu három nőstény gorilla mellett sem produkált utódot, sőt érdeklődést sem mutatott a helyi felhozatal iránt, ezért gondolták úgy az állatkert munkatársai, hogy elszállítják más helyre, ahol az új gorilla hölgyek hátha felkeltik az érdeklődését. Elkábították a hím állatot, csakhogy közben leállt a szíve és nem is tudták újraéleszteni. Pedig nagyon akarták, nagyon próbálták, hiszen állatorvosok tucatja igyekezett beindítani bantu szívét, de sajnos nem jártak sikerrel.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)