Jump to content

Tudod mi volt a modell?

2016. 08. 10. 19:00

A WWF (Word Wide Found for Nature) szimbóluma az óriáspanda. A logó világszerte ismert.

Az egyik alapító nagyon ügyelt minden részletre, költséghatékonyságra is. A panda kellően aranyos, különleges, kedves, világszerte ismert és népszerű teremtmény. Ehhez még az is hozzájárul, hogy a logó nyomdai költségén sokat lehet spórolni nyomdabarát színei miatt.

A logót azonban nem kép alapján alkották meg, hanem egy angliai állatkert fiatal példányát ábrázolja. 1958-ban Chi-Chi igazi látványossággá vált.

Nagyon fiatalon került fogságba Szecsuanban, majd egy állatkertbe vitték Pekingbe, és egy ideig ott tartották. A hidegháború megdöntötte azt az elképzelést, hogy Chi-Chi Amerikába kerüljön. Új otthont kerestek a pandának, de eleinte Anglia sem akarta fogadni, végül mégis Londonba került.

Bármikor párt kerestek a nőstény pandának a szaporodás érdekében, minden hím közeledését visszautasította. Csodálkozunk rajta? Mindig emberekkel volt körülvéve, fajtársaival semmilyen kapcsolata sem volt.

Amikor 1972-ben elpusztult, testét nem adták vissza az anyaföldnek, hanem preparálva a londoni múzeum kávézója mellett állították ki.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)