Jump to content

Elefántmenhely Brazíliában

2016. 11. 01. 07:00

Sok vadon élő állatot az ember hoz lehetetlen helyzetbe. Kiirtják élőhelyüket, befogják a vadon élő állatokat. Sok esetben megölik bőrükért, egyéb testrészükért, szőrméjükért, agyarukért, másikat attrakciókra tanítanak be.

Más emberek meg azon dolgoznak és fáradoznak, hogy a saját közegükből kiszakított, idegen helyen élő, munkára befogott állatokat kimenekítsék, és jó helyre szállítsák.

Latin-Amerikai első elefántmenhelyét is azért nyitották meg, hogy a környező térségből összegyűjtsék azokat az ormányosokat, amelyek eddig cirkuszokban dolgoztak.

A rezervátum amerikai tulajdonú, egy állatvédő szervezet vásárolta meg a területet azért, hogy a cirkuszból kikerülő elefántok élete, gondozása biztosítva legyen, de ezen felül azt akarták, hogy jó helyen éljenek ezután. Orvosi ellátás mellett erdős területen tölthetik napjaikat a hatalmas állatok. A sokat szenvedett, nem megfelelő helyen tartott állatok most már megtapasztalhatják a szabadság ízét.

Egyre több országban tiltják be azokat a cirkuszi mutatványokat, amelyekben állatokat használnak fel. Az illegálisan befogott, cirkuszok számára eladott állatokat fogják Brazíliában elszállásolni. Első körben hat állatot telepítenek be, és folyamatosan töltik majd fel a rezervátum területét.

Az állatoknak nyugodt légkört biztosítása érdekében a rezervátum nem is látogatható.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)