Jump to content

Egy hely, ahol lelassul a mozgás

2017. 02. 10. 20:00

A lajhár leghíresebb tulajdonsága lomha, lassú a mozgása. Könnyebben is kerülhetnek bajba. Az árván maradt, megsérült állatoknak hoztak létre menhelyet Costa Ricán.

A menhely a világon az egyik leismertebb, amely az interneten terjedő lajháros videók nézettségének is köszönhető. Ki nem kedveli a talajon esetlenül és nagyon lassan mozgó, de bájos ábrázatú lajhárbébiket?

A Costa Rica menhely más állatot is fogad ugyan, de főleg árva és beteg lajhárokkal foglalkozik. Fő céljuk az, hogy az idekerült állatokat meggyógyítsák, hogy később vissza tudják majd őket engedni a vadonba.  

A más húsz éve tevékenykedő intézmény vezetője egy házaspár, akik arra tették fel életüket, hogy lajhárok bajbajutott példányait mentsék meg. Hiába fordultak segítségért és információért, hogy információt gyűjtsenek a lajhárápolás miatt, még az állatkertek sem tudtak hasznos tanáccsal szolgálni, mert a lajhárok terén egyáltalán nem voltak járatosak. A házaspár a józan paraszti eszére hagyatkozva igyekezett a legjobbat tenni az árvaház lakóival. Mára már mindent tudnak a lajhárokról, a faj igazi szakértőjének számít a intézmény.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)