Jump to content

Nem körüli vita

2017. 03. 17. 07:00

Azok a filmek, amelyekben valamilyen állat is szerepel, általában sokkal nagyobb népszerűségnek örvendnek. Még akkor is, ha az állat nem is valódi, hanem kitalált és megrajzolt figura.

Ha híres macskákban gondolkodunk, nem vitatott, hogy az egyik legismertebb cica Garfield. Nemcsak a gyerekek kedvelik, hanem a felnőttek is. Sokak számára egyértelmű a rajzfilmfigura neme. Egyértelműen hímnemű Garfield, hiszen a hangja is férfias. Csakhogy egy közösségi oldalon hivatásosan tevékenykedő ember kételkedni kezdett a macska nemében. Olyannyira, hogy végül arra a következtetésre jutott, hogy Garfield sem nem hímnemű, sem nem nőnemű. Garfieldnek egyszerűen nincs neme, azaz nem nélküli.

A wikipédia az a felület, ahol majdcsak mindenre választ találhatunk. Eszerint Garfield hímnemű, de a híres macska leírását többször is módosították nem nélküliről hímneműre és fordítva.

Nemhogy első körben megkérdezték volna Garfield kitalálóját, megalkotóját. Az ő válasza ugyanis azonnal véget vetett volna a töprengésnek. Garfield egyértelműen hímnemű cica.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)