Jump to content

Nyugalmat érdemel Tabi, vajon ki lesz a gazdája?

2017. 05. 10. 06:00

A munkakutyák is elérnek abba a korba, amikor már nyugdíjazzák. Ők is megérdemlik életük utolsó szakaszára a nyugalmat, de a törődés nem maradhat el.

Tabi is egy munkakutya volt, méghozzá a szakok azonosítására képezték ki tíz évvel ezelőtt. Amikor a kölyök kutyus mostani gazdájához került, azonnal megkezdték a kiképzést. Feladata az volt, hogy kiszimatolja a szagokat és nyomra vezesse a hatóság embereit. Később a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kutyás csoport parancsnoka lett Tabi gazdája, akivel hamar összeszoktak és jól dolgoztak együtt éveken át. Az emberekkel barátságos eb ha teheti, kerüli a gyerekeket és más kutyusok társaságát sem igazán szereti.

Mivel Tabi ilyen személyiség, de munkába már nem állhat, így egykori és jelenlegi társa sem tudja hazavinni. Mindkettőjük többszörös kutyagazdi, így Tabi nem érezné jól magát egyiküknél sem. Éppen emiatt kényszerültek arra, hogy az ordas német juhásznak új gazdit, családot keressenek.

Már többen jelentkeztek azért, hogy Tabit örökbe fogadják, de eddig mindig csak munkára akarták fogni. A legtöbben őrző ebként kívánták tartani, azonban Tabi már nyugalmat és pihenést érdemel, így várnak a megfelelő gazdira.

Nem egy izgága kutyus a koránál fogva sem, de emiatt is szükséges arra odafigyelni, hogy milyen ételt adnak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)