Jump to content

FrankésLoui, két fej egy test

2017. 08. 27. 13:00

Az állatvilág egyedeit sem kerülik el a betegségek, a genetikai rendellenességek. Az embernek köszönhetően azonban többen így is életben maradnak.

A természetes kiválasztódás segíti azt, hogy egy faj genetikai állományából csakis a hasznos, a jó öröklődjön tovább. Az életképtelen állatokat az anyjuk magukra hagyják, hogy elpusztuljanak, és hogy a hibás gének ne öröklődjenek tovább.

Amióta azonban az ember megment minden másik, szinte az élettel összeegyeztethetetlen betegségben szenvedő embert, így az állatoknál is képes ezt megtenni.

Ez esetben erre nem volt szükség, ugyanis a Frank és Loui névre is hallgató cica egy túlélő volt. Furcsa külsejétől függetlenül boldogan és egészségesen élt. A kétnevű cica azért kapott két nevet is, mert nem kétféle személyiség húzódott meg benne, hanem mert két arccal jött a világra.

„FrankandLoui” egyébként bekerült a Guinnes Rekordok Könyvébe is, mert ő volt a világ legöregebb kétarcú cicája. 2014 decemberében pusztult el, 15 éves korában. Gazdái elaltatták, mert egy agresszív rákos megbetegedés támadta meg szervezetét, amely miatt menthetetlenné vált.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | instagram.com/kép | youtube.com/videó)