Jump to content

A kétarcú teknős 20 éves lett

2017. 09. 11. 06:00

Annyi furcsa ábrázatú, alig ismert élőlény van még bolygónkon, de ezen állatok többsége a tengerek mélyén él, ahová ember csak megfelelő védőöltözékben és technika segítségével juthat.

Különleges állatok azonban élhetnek úgy is, hogy ismert fajról van szó, de mégis van valami egyedi, nem mindennapi bennünk. Nos, a teknősök nem számítanak ezek közé, de ha egy példány két fejjel jön a napvilágra, akkor már mindenképp különleges. Az pedig még inkább azzá teszi, hogy életképes és már két évtizedet is megélt példányról van szó, mint Janus esetében.

A kétfejű teknős Genfben, a Természettudományi Múzeumban született, és azóta is az intézmény kabalaállata. Mindenki szereti a két fejjel született teknőst, vonzzák is a látogatókat. Még különlegesebb, hogy lényegében két személyiség lakozik két fejben, egy testben. Az egyik fej sokkal inkább hajlandó engedni a másik akaratának. Előfordul, hogy egymás szájából tépik ki az eleséget.

Az 1997. szeptember 3-án született teknős a kétarcú isten után kapta a Janus nevet. Az érdeklődők imádják a kétarcú tekit, de a gondozók is fokozottan figyelnek az állat egészségére.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)